dijous, 15 de novembre de 2018

Publicada la versió digital de la Primera Jornada de Llengua als Mitjans de Comunicació de les Terres de l'Ebre

La Direcció General de Política Lingüística ha publicat el volum digital que aplega les comunicacions presentades durant la Primera Jornada de Llengua als Mitjans de Comunicació de les Terres de l'Ebre, que va tenir lloc el 24 de maig del 2017 a Tortosa.

Promoguda pels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre i organitzada per la Direcció General de Política Lingüística, la Jornada tenia el propòsit de debatre a fons el model de llengua periodístic i la idoneïtat i adequació d'unes solucions en comptes d'unes altres.

Les cinc ponències que es van presentar i que ara es recullen en aquest volum són: "Model de llengua dels mitjans de counicació orals a les Terres de l'Ebre", d'Albert Aragonés Salvat; "Los periodistes patixen: El tortosí, la morfologia normativa i l'adequació", de Carles M. Castellà Espuny; "Manifestacions del tortosí en l'àmbit nacional (TV3)", de Mònica Montserrat Grau; "Quin lèxic llegim i sentim? Dels mitjans locals als supracomarcals", d'Àngela Buj Alfara, i "El llenguatge periodístic en els mitjans digitals ebrencs", de Jordi Duran i Suàrez.

Aquest és el volum número 24 de la Biblioteca Tècnica de Política Lingüística, una col·lecció de publicacions digitals adreçades a l'actualització i el suport tècnic dels professionals de la llengua catalana i de les persones interessades en la llengua en general.

Cap comentari:

Publica un comentari