dissabte, 16 de desembre de 2017

Un llibre de Sílvia Veà recull els noms de persona i de lloc de Vinebre

Avui ha tingut lloc a Vinebre l'acte de presentació del llibre 'Onomàstica de Vinebre', obra de la doctora en Filologia Catalana Sílvia Veà Vila, filla de la població riberenca. La presentació ha anat a càrrec de Pere Navarro Gómez, professor de la Universitat Rovira i Virgili i director de la tesi doctoral de Veà, que ara s'ha vist publicada per l'Institut d'Estudis Catalans.

Es tracta d'un documentat treball de 362 pàgines en què Sílvia Veà inventaria la toponímia i l'antroponímia de la població de Vinebre d'una manera exhaustiva, mitjançant un treball de camp basat en fonts orals i visites als diferents indrets del municipi vinebrà que surten esmentats i amb el buidatge de diversos documents escrits del segle XIV al XIX. També inclou la transcripció fonètica dels noms, els mapes amb les referències toponímiques estudiades i un seguit d'índex i llistats en què s'esmenten els noms referenciats agrupats per temàtiques.

Pere Navarro ha explicat que aquest és el tercer inventari toponímic de la comarca de la Ribera d'Ebre després dels de Benissanet i Rasquera, l'últim dels quals publicat ara fa 29 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari