divendres, 29 de desembre de 2017

El Documental del Mes arribarà a Gandesa coincidint amb el 10è aniversari de la Biblioteca Comarcal

La Biblioteca Comarcal Dr. Mn. Joan Baptista Manyà, de Gandesa, celebrarà durant tot l'any 2018 el dècim aniversari de la seua inauguració. Entre leds activitats que es preparen destaca l'organització de les projeccions del Documental del Mes, una iniciativa d'àmbit estatal que té com a objectiu la projecció de documentals d'arreu del món que tracten sobre ota mena de temes socials d'actualitat. El fet que a les Terres de l'Ebre el Documental del Mes només es projecti a Amposta i a Tortosa, va fer veure l'oportunitat als responsables de la biblioteca gandesana d'acostar esta iniciativa cultural a les comarques del nord del territori ebrenc. Així, a partir del 19 de gener ja es podrà visualitzar el primer dels 9 documentals previstos en la programació de 2018 de la Biblioteca Comarcal de Gandesa. Serà la projecció d''Amazona', film de Clare Weiskopf que ha aconseguit quatre guardons internacionals. La directora de la Biblioteca Comarcal de Gandesa, Cinta Roldan, ha explicat que les projeccions tindran lloc el tercer divendres de cada mes, a les 19.30 hores, amb entrada gratuïta, tots els mesos de l'any tret dels de l'estiu (juliol, agost i setembre).

A banda del Documental del Mes, s'està treballant en l'organització de diverses activitats per a celebrar l'aniversari amb els usuaris de la biblioteca. Es preparen activitats específiques per al públic infantil i juvenil, visites d'autors per a comentar les lectures dels clubs de poesia i narrativa que funcionen amb èxit a Gandesa des de fa quatre anys, presentacions de llibres, una ruta literària sobre 'Les bruxes d'Arnes' a la veïna població dels Ports, un taller d'escriptura... a banda de l'acte institucional que es prepararà per a commemorar l'efemèride, segons ha explicat l'alcalde de Gandesa, Carles Luz.

La inauguració d'aquesta biblioteca, que va substituir la sala de lectura de Gandesa de la Fundació La Caixa, situada al carrer Major, ha suposat un abans i un després en la dinamització de l'activitat cultural a la Terra Alta. La directora de la Biblioteca Comarcal, Cinta Roldan, explica que este equipament "és el principal actiu cultural comarcal, i és veritat perquè a les nostres activitats, com ara els clubs de lectura, hi assisteixen persones d'arreu de la contrada". Amb aquest esperit comarcalista, la biblioteca gandesana ha tancat un acord per dos anys amb l'escola Puig Cavaller, que permet l'organització d'activitats amb autors i creadors de la Terra Alta en el centre educatiu de Gandesa. Un altre actiu que destaca Roldan de la biblioteca terraltina és el seu club de lectura de poesia, l'únic en el seu gènere que existeix a les Terres de l'Ebre i que congrega en les seues sessions lectors de diferents poblacions ebrenques. 

Una altra bona notícia que portarà el dècim aniversari de la biblioteca Dr. Mn. Joan Baptista Manyà seran les inversions que es practicaran a l'edifici del carrer d'Assís Garrote número 4, que premetran aïllar la sala de lectura d'adults de la resta d'espai de la biblioteca, l'ampliació de la dotació de prestatgeries i la renovació de l'equipament informàtic. Unes millores que han de contribuir a incrementar la qualitat del servei que la sala de lectura oferix als seus 2.200 usuaris registrats amb el carnet de la biblioteca de Gandesa.

Quant a dades d'impacte, la Biblioteca Comarcal presta de mitjana un miler de documents al mes, registra anualment un centenar de nous carnets d'usuari i disposa d'un fons de 34.000 documents. També compta amb tres canals d'informació a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) i d'un butlletí electrònic a través del qual publicita les moltes activitats que organitza de manera permanent.

Cap comentari:

Publica un comentari